Întrebări frecvente

Ce materiale folosiți?


Folosim în special MDF melaminat și furniruit pentru obiectele de mobilier de serie. Produsele unicat sunt realizate adesea din lemn masiv (stejar, nuc, fag) dar și MDF brut îmbrăcat în furnir.
Care este diferența între MDF și PAL?


Mdf-ul este un material din resturi de lemn tocate foarte mărunt, care se poate freza într-o manieră prin care se pot obține fronturi decorative foarte complexe. Datorită conținutului foarte fin, frezările se pot realiza pe toată suprafață plăcii. În cazul în care este vopsit sau melaminat, se poate obține un grad de luciu ridicat ce oferă un aspect de oglindă. De asemenea, în cazul în care este vopsit, acest tip de material este potrivit și pentru baie, rezistând o perioadă îndelungată la umezeala, atât timp cât este tratat și utilizat corespunzător. Datorită atributelor superioase PAL-ului, costurile de achiziție sunt mai ridicate decât ale celui din urmă. PAL-ul se obține din presarea resturilor de lemn tocate, în combinație cu diverși adezivi. El poate fi folosit doar la interior, razele soarelui și apa îl afectează, degradândul în timp. Printre avantajele acestui tip de material se enumeră faptul că este mai economic, timpul de execuție este deseori mai mic și este disponibil în mai multe culori. Din cauza structurii mai rare, acesta nu este rezistent și stabil, fiind afectat de diferite tipuri de manopere și manipulări. Cele mai des întâlnite degradări sunt prezente la îmbinări sau la inserarea feroneriei unde carotarea materialului este necesară. Structura materialului nu permite a fi vopsit și nu permite frezări complexe.
Cum se întreține lemnul?


Având în vedere că lemnul este un material viu, acesta este predispus la schimbări de-a lungul perioadei în care este utilizat. Astfel, întreținerea lui se realizează atât prin curățarea lui cât și prin crearea unui ambient propice pentru păstrarea lui în condiții optime. Curățarea lui se face prin soluții și spay-uri specifice, de preferat sunt cele cât mai naturale. Însă, una dintre cele mai sigure și non-invazive metode este curățare cu apa și săpun, cu ajutorul unei lavete de bumbac. După spălarea acestuia, se sterge cu o laveta de bumbac, pentru a ne asigura că nu lăsăm apă pe lemn. În cazul În care pe suprafata de lemn sunt pete de apa sau de alte substanțe, proaspăt depuse, se șterg cu o lavetă de bumbac prin tamponare ușoară. Întreținerea lemnului în timp, se realizează evitarea expunerii lui la anumitori factori de risc cum ar fi: depozitarea lângă surse de căldură, epunderea prelungită la soare, umiditate excesivă. Toți acești factori pot creea condiții propice pentru deformarea și decolorarea lemnului. Pe langă curățarea periodică de praf (cu pămătufuri sau lavete care nu zgarie lemnul) și de depuneri cu apă și săpun, acesta se poate fi reîmprospătat cu ceară. Aceasta reîmprospatare se poate realiza numai dacă produsul a fost anterior ceruit de producator. În cazul în care lemnul a fost lăcuit de producator, el se poate reîmprospăta cu același tip de lac. Acesta reîmprospătare se realizează prin înmuierea unei lavete de bumbac cu putin lac și aplicarea ei pe suprafața ei prin mișcări circulare. La produsele OldRoot, se poate solicita lacul care a fost utilizat pentru lăcuirea lemnului. Atât ceara cât și lacul ajută acoperirea micilor zgârieturi și urme de utilizare dar și la redarea luciului. Este recomandată reîmprospatarea lemnului o data la 2 ani, în cazul unei uzuri medii.
De ce produsele din lemn au un pret mai ridicat?


Lemnul brut are nevoie de mai multe etape de pregatire pentru a deveni un material rezistent pentru mobilier sau alte obiecte de decor. Acesta are nevoie de uscare temeinica, de pregătire și prelucrare detaliată pentru a ne asigura că riscurile de deteriorare și de schimbare a formei în timp sunt minime. Finisarea lui este de asemenea o etapa importantă deoarece aici ne asiguram că îi oferim rezistența necesară și aspectul fin și neted. Un alt aspect este unicitatea pe care o putem oferi unui obiect cu ajutorul lemnului prelucrat de noi. În aceasta idee obiectele noastre de mobilier sunt produse de cele mai multe ori în regim unicat. Astfel, din cauza timpului îndelungat de pregătire pentru a realiza un obiect din lemn masiv, atât ca și design cât și ca pregătire a lemnului, produsele din acest tip de material ajung să aibă prețuri mai mari.
Cine realizează produsele OldRoot?


Produsele disponibile la noi în magazin sunt realizate în atelierul nostru. Din acest motiv, multe dintre obiectele disponibile pot sa fie ușor personalizate, iar nelămuririle cu privire la acestea sunt discutate direct cu producătorii.
Prețurile OldRoot


În ceea ce privește calitatea, cel mai aspru critic al nostru, suntem noi. De aceea am renunțat într-o proporție de 90% la PAL. Calitatea o asigurăm producând în atelierul nostru toate produsele disponibile în magazin, astfel controlăm standardul execuției la fiecare pas. Menținem o calitate ridicata folosind MDF sau lemn masiv, vopsind produsele electostatic iar utilizând feroneria BLUM. Preferăm să folosim materiale mai scumpe dar care asigură un trai îndelungat al produselor, și o rezistență mare la intemperii. Totuși, scopul OldRoot este de a oferi prețul optim pentru produsele disponibile în magazin, iar pentru că nu putem să renunțăm la calitatea care ne definește, încercăm să producem obiecte de mobilier care să fie disponibile la diferite niveluri de preț. Diferențierea produselor se poate face fie printr-un design mai simplu, prin dimensiuni reduse sau prin înlocuirea unor elemente de depozitare cu altele mai puțin costisitoare de exemplu înlocuirea sertarelor cu polițe. Încercăm să obținem astfel produse compatibile cu cât mai mult clienți, nerenuntând la calitate.

CONTACT

Adresa: Jucu de Sus, Cluj, Romania

Phone:0743 671 009

Email:  contact@oldroot.ro

RELAȚII CLIENȚI

© 2019 by Old Root

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
AJUTOR
0