top of page

Diferența dintre tipurile de picioare metalice

Actualizată în: 26 sept. 2022La o simplă căutare pe internet găsim o sumedenie de modele de picioare de masă sau de birou și este dificil să alegem ce ni se potriveste. În continuare vom prezenta cele mai răspândite tipuri de picioare metalice și vom explica întrebuințarea fiecăruia.Picior de masă metalic cu patru brațe de tip Spider/Kraken


Indiferent sub ce nume îl găsești de internet, el este un picior central, cu patru brațe care este foarte versatil deoarece poate fi realizat cu diferite dimensiuni totale și cu diferite dimensiuni de țeavă. Avantajul principal al acestui tip de picior este că permite utilizarea mesei de jur-imprejurul ei.


Cele mai comune picioare Kraken sunt realizate din țeavă de 80 mm cu grosime de 2 mm în perete, combinația aceasta fiind una foarte de rezistentă.


În ceea ce privește dimensiunea totală a piciorului, acesta se poate configura atât pentru blaturi dreptunghiulare, (în acest caz o parte din brațele piciorului sunt mai lungi decât celălalte), pătrate sau rotunde (în acest caz toate brațele au aceleași dimensiuni).


Dacă vă întrebați ce lungime trebuie să aibă piciorul pentru a se potrivi cu blatul dumneavoastră, noi recomandăm să luați în considerare următoarele repere.


În cazul unui blat dreptunghiular, latura lungă a acestuia poate să depășească piciorul cu un total de aproximativ 50 cm (25 pe fiecare parte), iar pe latura scurtă, cu total de aproximativ 25 cm (12.5 cm pe fiecare parte).Dacă aveți un blat pătrat sau rotund, acesta poate să depasească cu maxim 40 cm prinderile piciorului.


Așa cum este menționat mai sus, acest tip de picior este unul foarte rezintent și suportă blaturi masive. Însă și aspectul lui este unul masiv, mai ales dacă contrastează cu un blat de dimensiuni mici.

Pentru astfel de situații, găsiti în magazinul nostru picior de tip Kraken realizat și din teavă de 50 mm, potrivit pentru blaturi de dimensiuni medii. Iar dacă doriți un picior cu patru brațe care să nu aibă o prezență impunatoare în casa dumneavoastră, vă recomandam piciorul nostru metalic realizat din teava de 50 x 20 mm.


Seturi de picioare metalice ce se folosesc la capetele blatului