top of page

Diferența dintre tipurile de picioare metalice

Actualizată în: 26 sept. 2022



La o simplă căutare pe internet găsim o sumedenie de modele de picioare de masă sau de birou și este dificil să alegem ce ni se potriveste. În continuare vom prezenta cele mai răspândite tipuri de picioare metalice și vom explica întrebuințarea fiecăruia.



Picior de masă metalic cu patru brațe de tip Spider/Kraken






Indiferent sub ce nume îl găsești de internet, el este un picior central, cu patru brațe care este foarte versatil deoarece poate fi realizat cu diferite dimensiuni totale și cu diferite dimensiuni de țeavă. Avantajul principal al acestui tip de picior este că permite utilizarea mesei de jur-imprejurul ei.


Cele mai comune picioare Kraken sunt realizate din țeavă de 80 mm cu grosime de 2 mm în perete, combinația aceasta fiind una foarte de rezistentă.


În ceea ce privește dimensiunea totală a piciorului, acesta se poate configura atât pentru blaturi dreptunghiulare, (în acest caz o parte din brațele piciorului sunt mai lungi decât celălalte), pătrate sau rotunde (în acest caz toate brațele au aceleași dimensiuni).


Dacă vă întrebați ce lungime trebuie să aibă piciorul pentru a se potrivi cu blatul dumneavoastră, noi recomandăm să luați în considerare următoarele repere.


În cazul unui blat dreptunghiular, latura lungă a acestuia poate să depășească piciorul cu un total de aproximativ 50 cm (25 pe fiecare parte), iar pe latura scurtă, cu total de aproximativ 25 cm (12.5 cm pe fiecare parte).Dacă aveți un blat pătrat sau rotund, acesta poate să depasească cu maxim 40 cm prinderile piciorului.


Așa cum este menționat mai sus, acest tip de picior este unul foarte rezintent și suportă blaturi masive. Însă și aspectul lui este unul masiv, mai ales dacă contrastează cu un blat de dimensiuni mici.

Pentru astfel de situații, găsiti în magazinul nostru picior de tip Kraken realizat și din teavă de 50 mm, potrivit pentru blaturi de dimensiuni medii. Iar dacă doriți un picior cu patru brațe care să nu aibă o prezență impunatoare în casa dumneavoastră, vă recomandam piciorul nostru metalic realizat din teava de 50 x 20 mm.


Seturi de picioare metalice ce se folosesc la capetele blatului







Găsiti aceste tipuri de picioare metalice în foarte multe variațiuni. La noi în magazin găsiți picioarele clasice dreptunghiulare, cele sub forma De X, Y, Z și cele numite Opus. Îndiferent de forma acestora, ele se montează la capetele blatului și sunt perfecte daca nu doriți să așezați scaune de jur-împrejurul mesei. De asemenea, majoritatea sunt potrivite și pentru birouri.


În general recomandarea noatră este ca marginea scurtă a blatul să depasească cu maxim 50 cm in total (25 cm pe fiecare parte) prinderile picioarelor.

Seturile din țeavă cu dimensiune mai mare, cum ar fi cele de tip X, pot suporta si blaturi din lemn masiv de dimensiuni mari. Recomndarea noastră în cazul în care blatul dumneavoastră depășește 160 cm este să contactați producătorul pentru a-l întreba daca este necesar un sistem de suport pentru a preveni blatul să se curbeze. Cele mai predispuse la această schimbare în timp sunt blaturile subtiri și lungi.


Aceste tipuri de picioare sunt perfecte și pentru birouri.





Picioarele metalice centrale de mici dimensiuni




Aceste tipuri de picioare metalice sunt potrivite pentru blaturi rotunde sau pătrate care nu au dimensiuni mari.

Pentru mese de mici dimensiuni sunt perfecte picioarele centrale care nu ocupă mult spațiu sub blat. Pentru un aspect clasic, piciorul metalic cu trei brațe este perfect. Blatul nu ar trebui sa depasească prinderile piciorului cu mai mult de 30 cm în total (15 cm pe fiecare parte)


Tot în acestă categorie găsim și picioarele centrale de tipul Lines sau cele cu talpa patrată. Pentru ca masa să fie stabilă, este necesar ca talpa acestor tipuri de picioare să fie cât mai stabilă. Ele nu se potrivesc ca picior singular la un blat de mari dimensiuni. Dimensiunea maxima a blatului recomndată de noi pentru acest tip de picior este de 80 x 80 cm.


În cazul în care încă nu ați găsit ceea ce căutați, în magazinul nostru la categoria Horeca sunt și alte modele de picioare metalice și blaturi. Și deoarece noi suntem producătorii acestor produse, putem personaliza orice picior metalic.

bottom of page