Care este diferența între MDF și PAL?


Printre cele mai cunoscute materiale din care se realizează mobilierul sunt: Mdf-ul și Pal-ul. Există multe diferențe între ele, consumatorul văzundu-le în special la diferența de preț.Diferențe:


Mdf-ul este un material din resturi de lemn tocate foarte mărunt, care se poate freza într-o manieră prin care se pot obține fronturi decorative foarte complexe. Datorită conținutului foarte fin, frezările se pot realiza pe toată suprafață plăcii.


În cazul în care este vopsit sau melaminat, se poate obține un grad de luciu ridicat ce oferă un aspect de oglindă.

De asemenea, în cazul în care este vopsit, acest tip de material este potrivit și pentru baie, rezistând o perioadă îndelungată la umezeala, atât timp cât este tratat și utilizat corespunzător.

Datorită atributelor superioase ale MDF-ului, costurile de achiziție sunt mai ridicate decât ale PAL-ului.
PAL-ul se obține din presarea resturilor de lemn tocate, în combinație cu diverși adezivi.

El poate fi folosit doar la interior, razele soarelui și apa îl afectează, degradândul în timp.

Printre avantajele acestui tip de material se enumeră faptul că este mai economic, timpul de execuție este deseori mai mic și este disponibil în mai multe culori.


Din cauza structurii mai rare, acesta nu este atât de rezistent și stabil (ca și MDF-ul), fiind afectat de diferite tipuri de manopere și manipulări. Cele mai des întâlnite degradări sunt prezente la îmbinări sau la inserarea feroneriei unde carotarea materialului este necesară. 

Structura materialului nu permite a fi vopsit și nu permite frezări complexe.

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate