top of page

Pași simpli pentru ați mobila casa în mod sustenabil

Actualizată în: 29 ian. 2021Cu puțină documentare și răbdare putem în ziua de azi, să fim responsabili cu mediul înconjurător, în orice aspect al vieții noastre. Inclusiv în alegerea mobilierului.

Iar cu atât de multe informații accesibile, putem să ne găsim rapid mobilierul ce răspunde la cerințele noastre estetice.

Sustenabilitatea este responsabilitatea tuturor. Atât a companiilor ce produc, cât și a cumpărătorului.

Nu avem puterea pe termen scurt de a modifica modul de fabricare și etica de lucru a tuturor companiilor, însă putem să cumpărăm de la producătorii ce îndeplinesc cerințele noastre cu privire la sustenabilitate. Practicând această metodă putem spera ca, pe termen lung, modalitatea de producție să se schimbe.

Am alcătuit o listă cu practici bune și simple de urmărit atunci când achiziționăm mobilier.

EticăSă ne gândim la procesul de producție al mobilierului.

La fiecare pas, putem să alegem producătorii care poluează mai puțin și au grijă de mediu și de angajații lor, prin procesul de producție.


Folosirea de produse calitative, ce emit cât mai puține noxe, asigurarea condițiilor sigure de muncă și neexploatarea angajaților sunt câteva dintre punctele prioritare de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un brand de mobilier.


De cele mai multe ori, companiile  își au expusă codul de etica la locul de muncă pe site-ul propriu. Pentru o mai bună accesare a informațiilor în aces sens, este întotdeauna o idee bună să contactați producătorii locali pentru a le pune întrebări legate de acest subiect.Materiale
Unul dintre cele mai recomandate materiale în ceea ce privește  durabilitatea si toxicitatea redusă, este lemnul. Datorită rezistenței crescute, îl poți folosi mulți ani până să înceapă să se deterioreze. Iar dacă imperfecțiunile sunt observate din timp, pot fi ușor corectate.


Dacă îți dorești un mobilier din lemn dar nu esti sigur că este certificat si te îngrijorează abuzurile legate de defrișări (ce apar deseori), poți alege să achiziționezi mobilier din lemn refolosit sau reciclat.